29.12.2023

KĀ LIKT SAVAI NAUDAI PELNĪT?

Ikviens no mums reizi pa reizei ir pasapņojis, ko darītu un kā dzīvotu, ja būtu ļoti daudz naudas. Parasti tad padomā arī par to, kur daļu naudas ieguldītu, lai tā pelnītu un atnestu ienākumus arī turpmāk.

Patiesībā nebūt nav vajadzīgs vinnests loterijā, lai pelnītu. Pēdējā laikā ir kļuvuši pieejami milzum daudz pakalpojumu, kuru būtība ir likt pelnīt tiem līdzekļiem, kuri kādā brīdī stāv neizmantoti.

Kā to darīt? Esam apkopojuši dažus ieteikumus.

Dzīvesvieta.

Mums visiem ir dzīvesvieta, taču neviens tajā nepavada visas 365 dienas gadā. Kāpēc gan to neizīrēt uz to laiku, kamēr pašam to nevajag? Kaut vai uz vienu nakti vai nedēļas nogali. Vispopulārākā izīrēšanas vietne ir Airbnb.com, kur liela daļa sludinājumu ir tieši tādi – cilvēki uz īsu laiku atvēl savu mājokli kādam citam - protams, par naudu. Arī Latvijas nekustamo īpašumu portālos aizvien biežāk var atrast šāda tipa sludinājumus.

Cilvēku mājokļi ir dažādi: lielāki un mazāki, lepnāki un pieticīgāki, bet tieši tāpat jau ir arī ar īres vietu meklētājiem – kāds grib lielu dzīvokli pilsētas centrā un ir ar mieru par to attiecīgi maksāt, taču ir arī tādi, kuru galvenais mērķis ir par saprātīgu samaksu atrast vietu, kur pārlaist nakti vienkāršos apstākļos.

Tad kāpēc nepiedāvāt šādu iespēju, ja zini, ka pats brauc prom, piemēram, uz nedēļu? Lielajos, pazīstamajos portālos abām pusēm tiek dota arī zināma drošības garantija.

Auto.

Padomā labi, vai tu katru dienu izmanto savu automašīnu? Un arī, ja izmanto, vai visu dienu? Gan jau tā lielu dienas daļu stāv neizmantota, tāpēc – kādēļ gan to neiznomāt uz pāris stundām? Un nav ko raizēties par to, ka automašīna nav pietiekami jauna, liela vai skaista. Gluži tāpat kā naktsmītņu meklētājiem, arī auto lietotājiem ir dažādas vajadzības. Vajag tikai noteikt auto reālajam stāvoklim atbilstošu cenu.

Laiks.

Nu un beidzot tavs paša laiks – vēlies nopelnīt papildu naudu tā vietā, lai vakaros dīki sēdētu pie televizora? Varbūt esi iecerējis garāku braucienu un gribētu sadalīt tēriņus? To ir pavisam vienkārši izdarīt ar, piemēram, aplikāciju Bolt. Ja vien tev ir savs auto un labas auto vadīšanas prasmes, vari ar to nopelnīt sev ērtā laikā.

 

Skaidrs, ka nevienā no minētajiem veidiem bagāts nekļūsi. Taču, ja ir vēlme kaut nedaudz atpelnīt ikmēneša tēriņus, tad šāda veida pakalpojumi šim mērķim lieti noderēs.