26.01.2023

Aizdevums tiem, kam ir saistības

 

Aizdevumu tirgū bieži nākas dzirdēt mītu, ka nav iespējas saņemt aizdevumu, ja Tev jau ir kādas kredītsaistības. Svarīgi zināt, ka šādos gadījumos noder refinansēšanas iespēja, kas palīdz, ne tikai samazināt procentu likmi un pagarināt aizdevuma termiņu, bet arī sniedz iespēju aizņemties papildu summu.

Vai ir iespējams saņemt aizdevumu, ja Tev jau ir kādas kredītsaistības?

Tavi kredīti un, finansiālās saistības noteikti, nav šķērslis aizdevuma saņemšanai, tomēr jāņem vērā, ka ir noteikti ierobežojumi.

Vissvarīgākais faktors ir nepieciešamais aizdevuma lielums. Pirms aizdevuma izsniegšanas aizdevējam ir pienākums pārbaudīt kredīta saņēmēja maksātspēju. Parasti tiek izvērtēta lietotāja kredītvēsture, ģimenes stāvoklis, ienākumi un to ilgtspēja un esošās finansiālās saistības (kredīti un līzingi). Ja esat neprecējies, atraitnis, šķīries vai precējies, bet pieteikumā norādījāt laulāto, aizdevuma summa nedrīkst pārsniegt 40% ienākumu. Ja esat precējies, bet kredītu izmantojat personīgām vajadzībām un pieteikumā nenorādāt laulāto, aizdevuma summa nedrīkst pārsniegt 20% saņemto ienākumu. Šie kritēriji var mainīties, ja tiek iesniegts pirmslaulības vai laulības līgums.

Protams, papildus 40% ienākums noteikumam, aizņēmējam jāatbilst arī citām prasībām. Lai pieteiktos TF Bank aizdevumam, aizņēmējam ir jābūt vismaz 22 gadus vecam un ar vismaz 4 mēnešu darba pieredzi. Aizdevumu var saņemt arī pašnodarbināta persona vai saimnieciskās darbības veicējs, kā arī persona, kam daļu ienākumu veido valsts pabalsti (piemēram, invaliditātes pabalsts). Ienākumiem jābūt oficiāliem, ātrie kredīti netiek piešķirti personām, kuras ienākumus saņem uz bankas kontu ārvalstīs.

Daudzi aizdevēji arī piemēro noteikumu, ka kredīts netiek piešķirts klientiem, kuri ir kavējuši maksājumu veikšanu citiem kreditoriem, kā arī azartspēļu spēlētājiem. Ja kavētos parādus fiksē ārējie reģistri vai tiesu izpildītāji, kredītu gandrīz vairs nav iespējams saņemt.

Ātrie kredīti tiem, kam ir saistības - ar vienādām procentu likmēm

Piedāvātā procentu likme ir tieši atkarīga no Tavas kredītspējas. Jo augstāks ir Tavs kredītreitings, jo zemāka procentu likme, un otrādi, jo sliktāks ir Tavs kredītreitings, jo augstāka ir procentu likme. Ja Tev jau šobrīd ir aizdevumi, tas dažkārt var nozīmēt, ka būs jāmaksā augstākas procentu likmes un šādā gadījumā ieteicams izskatīt refinansēšanas iespējas.

Protams, ir arī izņēmumi un īpašie piedāvājumi. Īpašos gadījumos, piemēram, Melnajā piektdienā, aizdevēji bieži piedāvā aizņemties ar ārkārtīgi zemām procentu likmēm. Lai par šādiem un līdzīgiem piedāvājumiem uzzinātu pirmais, kļūsti par TF Bank e-pasta izsūtņu saņēmēju.

Vienkāršs risinājums ir esošo aizdevumu refinansēšana

Kredītu refinansēšana ir salīdzinoši vienkāršs veids, kā samazināt maksājumus tiem, kam jau ir aizdevumi. Īsāk sakot, refinansēšana (saukta arī par pārkreditēšanu) ir esošo kredītu nodošana citai finanšu iestādei, vienlaikus atjaunojot arī aizdevuma piešķiršanas nosacījumus, rezultātā mazinot naudas atmaksas slogu. Ja kredīta summas nav lielas, šis pakalpojums palīdz padarīt naudas atdošanu ērtāku – vairāku iemaksu vietā jāveic tikai viena. Pārfinansēt var dažāda veida kredītus: ātros kredītus, patēriņa vai auto kredītus, līzingu un kredītlīnijas.

Pirms pieņemt lēmumu par refinansēšanas izvēli, ir svarīgi apsvērt vairākus aspektus. Pirmkārt, līguma laušanas vai pārejas maksa. Dažas kredītiestādes iekasē diezgan augstas līguma laušanas maksas, tāpēc, pirms izlem izmantot refinansēšanas pakalpojumu, izvērtē, vai līguma laušanas maksa nebūs neizdevīga. Šo informāciju iespējams saņemt pie jau esošā aizdevuma aizdevēja.

Svarīga ir arī piedāvātā procentu likme. Refinansēšanas priekšrocības ir ļoti atkarīgas no nosacījumiem, kādos tika noslēgts pirmais aizdevuma līgums. Ja pirmo reizi aizņēmies par ļoti augstu procentu likmi, TF Bank var palīdzēt būtiski to samazināt. Procentu likmes gadu gaitā nemitīgi mainās: ja paņēmi kredītu pirms dažiem gadiem, iespējams, šogad tiks piemērota pavisam cita, Tev izdevīgāka procentu likme. Protams, iespējams, ka mainās arī aizņēmēja finansiālais stāvoklis. Ja Tava finansiālā situācija pirms dažiem gadiem bija sliktāka, procentu likme bija augstāka. Uzlabojoties Tavai finansiālajai situācijai, uzlabojas arī kredītspēja, kas samazina procentus, ko vari izmantot kredīta refinansēšanā.

Dažādi aizdevēji piedāvā dažādas aizdevuma refinansēšanas priekšrocības. Piemēram, TF Bank refinansēšanas nosacījumi ir skaidri un saprotami - pirms kreditēšanas vari izmantot personīgu profesionālu finanšu konsultāciju. Ja Tava ienākumu attiecība pret saistībām un kredītreitings atļaus, varēsi aizņemties papildus savām vajadzībām, savukārt, ja izdosies iekrāt, kredītu varēsiet atmaksāt ātrāk bez papildu maksas. TF Bank arī neierobežo refinansējamo kredītu skaitu (ierobežota ir tikai summa) un sniedz iespēju izmantot kredītbrīvdienas - atlikt maksājumu par izvēlēto mēnesi vienu reizi visā atmaksas periodā.

Kā saņemt aizdevumu vai refinansēšanas pakalpojumu?

Lai saņemtu TF Bank aizdevumu, nav jāiziet no mājām – pieteikumu var aizpildīt tiešsaistē.

Pirms izlem ņemt aizdevumu, neaizmirsti izvērtēt savas iespējas to atmaksāt. To var izdarīt, izmantojot kalkulatoru TF Bank mājaslapā. Kalkulatorā izvēlies vēlamo aizdevuma summu, vēlamo atmaksas termiņu un zemāk redzēsi prelimināro ikmēneša maksājumu.

Pēc lēmuma pieņemšanas par kredīta vai refinansēšanas pakalpojuma izmantošanu aizpildi pieteikumu TF Bank mājaslapā un apstiprini savu identitāti. To var izdarīt, izmantojot mobilo parakstu, Smart-ID lietotni (šādos veidos apstiprinot, atbildi saņemsi ļoti ātri) vai veicot bankas pārskaitījumu 0,01 EUR apmērā (šādā gadījumā atbilde var aizņemt ilgāku laiku). Pēc identitātes apstiprināšanas par refinansēšanai nepieciešamajiem dokumentiem informēsim pa e-pastu un pēc to nosūtīšanas ar Tevi sazināsies mūsu finanšu konsultants. Piedāvāto aizdevuma vai refinansēšanas līgumu vari parakstīt attālināti (ar Smart-ID vai mobilo parakstu) vai fiziski (līgumu nosūtīsim ar DPD kurjerdienesta starpniecību). Pēc līguma parakstīšanas naudu saņemsi jau tajā pašā vai nākamajā darba dienā.

Vai Tev ir papildu jautājumi? Sazinies ar mums pa tālruni 66 090 800 vai e-pastu info@tfbank.lv, un mēs atbildēsim uz visiem jautājumiem. Personīgas konsultācijas par refinansēšanu vai kredītu izsniegšanu pa e-pastu vai tālruni tiek nodrošinātas bez papildu maksas.