11.04.2023

Kas Tev noteikti jāzina par ilgtermiņa aizdevumu?

Jauns auto, dzīvokļa remonts vai aizraujošas studijas – vēlmes ir dažādas, taču tām visām kopīgs ir tas, ka ar patēriņa aizdevumu tās var kļūt par īstenību jau šodien!

Kāds aizdevuma termiņš Tev ir vispiemērotākais un kādi nosacījumi jāievēro – skati mūsu apkopotos padomus un uzzini svarīgāko informāciju vienuviet.

Kā izlemt – īstermiņa vai ilgtermiņa aizdevums?

Pirms izlem, kurš aizdevums Tev ir vispiemērotākais, apdomā dažus jautājumus.

Pirmkārt, kāda aizdevuma summa Tev ir nepieciešama? Likumsakarīgi, ka lielākām aizdevuma summām parasti tiek izvēlēti arī garāki aizdevuma atmaksas termiņi. Savukārt, jo mazāku summu aizņemies, jo izdevīgāk ir izmantot īsāku aizdevuma atmaksas termiņu un samazināt atmaksājamo summu. Piemēram, ja nepieciešams auto remonts, ieteicams izvēlēties īstermiņa aizdevumu. Tomēr, ja esi nolēmis ieguldīt jaunā auto, kas maksā no 10 līdz 15 tūkstošiem eiro, šajā gadījumā labāk izmantot garāku aizdevuma atmaksas termiņu un atmaksājamo summu sadalīt uz ilgāku laika periodu.

Ja vēlies aizņemties uz ilgāku laiku, svarīgi izvērtēt, vai ilgtermiņa aizdevuma iemaksu varēsi maksāt visā atmaksas periodā. Saprotams, ka ilgtermiņa aizdevumi bieži vien nozīmē lielākas naudas summas, kas prasa arī labāku kredītspēju. Pirms aizdevuma piešķiršanas mums jāizvērtē, vai aizdevuma ņēmējam, veicot aizdevuma un citu saistību nomaksu, pietiks līdzekļu, lai segtu nepieciešamos mājsaimniecības uzturēšanas izdevumus.

Ilgtermiņa aizdevums mājoklim, auto vai studijām – ātri un vienkārši

Pastāv maldīgs uzskats, ka ilgtermiņa aizdevums tiek piešķirts tikai mājokļa iegādei. Tā nebūt nav – tāpat kā īstermiņa patēriņa aizdevumu, arī ilgtermiņa aizdevumu var izmantot dažādiem mērķiem.

Mūsdienās ilgtermiņa aizdevumi ietver arī patēriņa aizdevumu, kura atmaksas termiņš var būt no 1 līdz 8 gadiem. Ilgs atmaksas termiņš nenozīmē ilgu aizdevuma piešķiršanas procesu. Izmantojot TF Bank pakalpojumus, atbildi par aizdevuma piešķiršanu saņemsi jau vienas stundas laikā, un nauda tiks pārskaitīta uz Tavu kontu tajā pašā vai nākamajā darba dienā.

Ilgtermiņa aizdevumu ikviens var izmantot savām vajadzībām. Uz ilgāku laiku aizņemtā summa joprojām klientu vidū lielākoties tiek izmantota dzīvokļa vai mājas atjaunošanai. Siltajā sezonā aizņemto naudu visbiežāk izmanto mājas renovācijai vai kosmētiskajam remontam, bet aukstajā sezonā − apkures sistēmu atjaunošanai vai mājokļa siltināšanai.

Arī auto iegādei bieži tiek izmantoti ilgtermiņa aizdevumi. Pateicoties pievilcīgiem nosacījumiem, šī izvēle kļūst populārāka par līzingu – lai saņemtu ilgtermiņa aizdevumu nav nepieciešama pirmā iemaksa, depozīts vai KASKO apdrošināšana.

Vai ir iespējams saņemt aizdevumu bez ķīlas?

Aizdevumu var saņemt bez ķīlas. Neatkarīgi no atmaksas termiņa, lai izmantotu ilgtermiņa aizdevumu, ir jāatbilst TF Bank noteiktajiem aizdevuma ņēmēja kritērijiem: jābūt vismaz 22 gadus vecam, jāsaņem oficiāli pastāvīgi ienākumi un jābūt vismaz 4 mēnešu darba pieredzei.

Aizdevuma saņemšanas nosacījumi ir atkarīgi arī no citiem kritērijiem: saistībām, ienākumiem, ģimenes stāvokļa, kredītspējas u.c. Precīzu atbildi par to, kāds aizdevums Tev var tikt piešķirts, saņemsi pēc pieteikuma aizpildīšanas TF Bank mājaslapā.

Ilgtermiņa aizdevums ar zemām procentu likmēm, neizejot no mājām

Lai izmantotu patēriņa aizdevumu ar zemām procentu likmēm, Tev nekur nav jādodas – TF Bank aizdevumu vari saņemt tiešsaistē. Aizpildi pieteikumu, apliecinot savu identitāti ar Smart-ID lietotni, un mēs parūpēsimies, lai atbilde par aizdevuma sniegšanu pie Tevis nonāktu pēc iespējas ātrāk.

Ja piedāvātie nosacījumi Tevi apmierinās, jāparaksta tikai līgums. To var parakstīt attālināti (ar Smart-ID lietotni) vai fiziski (līgumu nosūtīsim ar DPD kurjerdienesta starpniecību). Pēc līguma parakstīšanas nauda pie Tevis nonāks tajā pašā vai nākamajā darba dienā.

Vai Tev ir kādi papildu jautājumi? Sazinies  ar mums pa tālruni 66 090 800 vai e-pastu info@tfbank.lv, un mēs centīsimies atbildēt uz visiem interesējošajiem jautājumiem.