18.04.2023

Viss par aizdevumu motocikla iegādei

Vējš matos un prieks sirdī – jauna motocikla iegāde patiesi var sagādāt neaizmirstamus laimes mirkļus, un TF Bank var palīdzēt to realizēt!

Nosacījumi motocikla iegādei ar aizdevumu

Kad esi jau izlēmis, kādu transportlīdzekli vēlies iegādāties, visticamāk saskarsies ar dilemmu: aizdevums vai līzings.

Aizdevums ir salīdzinoši elastīgs veids, kā iegādāties automašīnu vai motociklu bez iepriekšējas sagatavošanās. Atšķirībā no līzinga, vairumā gadījumu aizdevumam nav nepieciešama pirmā iemaksa. Aizdevuma ņēmējs pats izlemj, kura transportlīdzekļa cenas daļa tiks apmaksāta ar aizdevumu – tas var tikt izmantots, lai samaksātu pilnu motocikla cenu vai finansētu tikai atsevišķu summas daļu. Šī iegādes metode uzreiz dod Tev visas īpašumtiesības, un Tu kļūsti par sava transportlīdzekļa īpašnieku.

Motocikla aizdevums ir elastīgs ne tikai ar saviem nosacījumiem, bet arī ar iespēju iegādāties transportlīdzekli, kur vien vēlies. Tu vari iegādāties jaunu vai lietotu motociklu gan no privātpersonām, gan no uzņēmumiem. Svarīgi ir arī tas, ka, pērkot transportlīdzekli ar aizdevumu, nav ierobežojumu ne tā vecumam, ne modelim. Tas nozīmē vien to, ka vari iegādāties to, ko patiešām vēlies.

Daudzus pircējus piesaista arī fakts, ka aizdevumu motociklam var saņemt bez hipotēkas – tam nav nepieciešama ķīla. Atšķirībā no līzinga, šajā gadījumā nebūs nepieciešama KASKO apdrošināšana.

Nosacījumi motocikla līzinga saņemšanai tiešsaistē

Ja, izvēloties aizdevumu, Tev ir pilnīga brīvība pieņemt lēmumus par to, kādu motocikla cenas daļu vari apmaksāt pats un no kā to pirksi, līzings – saukts arī par nomu ar izpirkuma tiesībām – nav tik elastīgs veids motocikla iegādei.

Līzings ir iegādes veids, kad aizdevuma sniedzējs iegādājas klienta izvēlēto īpašumu un dod klientam tiesības to lietot un pārvaldīt uz noteiktu laiku. Viena no galvenajām atšķirībām starp līzingu un aizdevumu ir tā, ka ar līzingu nevar finansēt visu pirkuma summu. Tas nozīmē – lai iegādātos transportlīdzekli līzingā, nepieciešama pirmā iemaksa.

Izvēloties īpašuma iegādāšanos līzingā, parasti nākas saskarties ar vēl dažiem ierobežojumiem. Piemēram, līzingā pirkta automašīna vai motocikls dažreiz nedrīkst būt vecāks par noteiktu robežu (piemēram, 10 vai 15 gadi). Svarīgi ir arī tas, ka Tu vari aizņemties tikai tādu summu, kas ir vienāda ar motocikla vai cita pērkamā transportlīdzekļa cenu.

Tā kā līzinga devējs ir arī iegādātās lietas īpašnieks visā līzinga periodā, tiek arī izvirzīti noteikti nosacījumi, kā iegādātā prece jāuztur visu tās lietošanas laiku. Tas parasti nozīmē, ka transportlīdzeklim jābūt apdrošinātam ar KASKO apdrošināšanu. Šie nosacījumi vairs nav jāievēro pēc kļūšanas par transportlīdzekļa īpašnieku – pēc tam, kad līzinga sniedzējam tiks atgriezta visa līzinga summa un procenti.

Saņem aizdevumu motociklam

Patēriņa aizdevumi ir ne tikai elastīgāks, bet arī ātrāks veids, kā saņemt aizdevuma summu – aizdevumu transportlīdzeklim iespējams saņemt jau tajā pašā darba dienā.

Pieteikumu aizdevumam vari aizpildīt tiešsaistē – TF Bank mājaslapā. Kopā ar pieteikumu būs jāiesniedz nepieciešamie dokumenti un jāapliecina sava identitāte. 

Līgumu var parakstīt tiešsaistē (izmantojot Smart-ID lietotni) vai fiziski (līgums tiks nosūtīts ar DPD kurjeru starpniecību).