18.01.2022

Aizņēmumu refinansēšana nozīmē vienu jaunu – lielāku - aizņēmumu, ar kura palīdzību tiek nomaksāti visi līdzšinējie kredīti. Esošos kredītus refinansē tāpēc, lai iegūtu labākus nosacījumus. Tā kā kredītu sniedzēju vidū valda liela konkurence, ir iespējams izvēlēties visizdevīgāko piedāvājumu. Aizņēmuma refinansēšanas priekšrocība ir tāda, ka kopējais mēneša maksājums ir mazāks nekā līdz šim, bieži vien būtiski samazinās tieši procentu likme.

Šeit ļoti svarīgi ir noskaidrot, kādi ir esošo kredītu pirmstermiņa atdošanas noteikumi. Daudzi aizdevēji par to nekādu maksu neiekasē, taču mēdz būt dažādi. Vēl noteikti jāņem vērā, ka aizdevuma procenti jāmaksā līdz brīdim, kad pilnā apmērā atdota kopējā summa. Tāpēc esošajam aizdevējam jājautā, kāda ir precīza summa kopā ar mēneša procentiem līdz brīdim, kad tu atdosi visu parādu.

Refinansēšana ir labs risinājums, ja vēlies samazināt ikmēneša maksājumus. Un ir arī ērtāk maksāt vienu kredītu, nevis piecus dažādus.

Kredītu refinansēšana ir ļoti vienkārša – ir tikai jāaizpilda kredīta pieteikums un jāinformē kredītdevējs, ka aizņēmums paredzēts citu kredītu saistību refinansēšanai.

Kopumā refinansēšana dod iespēju:

  • samazināt aizdevuma procentus;
  • pagarināt atmaksas periodu;
  • samazināt ikmēneša kredīta atmaksas summu.

Refinansēšana no 9,9% gadā